• Slider Image

HEALTHY MINDSET

Healthy mindset

Meer zelfinzicht en bewuster worden van je eet- en leefpatroon
Waarom wil je je leefstijl veranderen? Welke voordelen levert dit voor jou op? Hoe wil je je doelstellingen gaan behalen? Met deze vragen zullen we onder andere aan de slag gaan de komende periode. Breng in kaart wat je graag wilt veranderen, doe dit graag zo specifiek mogelijk. Dit zorgt er namelijk voor dat je eerder je doelstellingen zult bereiken en het ook vol gaat houden.

Je eigen pad bewandelen…
Gedragsverandering verloopt via verschillende fasen en vaak kan je al met kleine stappen grote gezondheidswinst boeken. Elke stap, hoe klein die ook is, zorgt er voor dat jij een stapje dichter komt bij je (eind)doel. Je streeft niet naar perfectie, maar naar een leefstijl die past bij jou en je doelstellingen. Ups en downs zijn onderdeel van het proces en zorgen er voor dat jij inzicht krijgt in de patronen of gewoontes die je hebt.

Zoek het grijze gebied op! En leer jezelf een andere manier van denken aan
Herken jij je in het volgende?
Je hebt 1 blokje chocolade gegeten en besluit (buiten je planning om) de hele reep maar op te eten (de dag is nu toch al verpest).

Het alles- of niets principe (zwart/wit denken) komen we vaak tegen in het dagelijkse leven. Dit kan ook worden toegepast met eten en bewegen, waardoor je eigenlijk in je oude gewoonten/gedrag vast blijft zitten. Het is de uitdaging om juist de middenweg (het grijze gebied) te vinden. Een weg naar balans, tevredenheid en stabiliteit in je leven.

Ik wil graag de uitdaging met je aangaan om je weer in balans en in vorm te krijgen. Je bent al goed zoals je bent, we maken er alleen een betere versie van.

Don’t be afraid to tell your story