Dieetadvies en jouw zorgverzekeraar

Het juiste dieetadvies kan er voor zorgen dat je een veel gezonder leven gaat leiden. Ik als diëtiste weet dat, je verzekering weet dit ook! Een persoonlijk dieetadvies zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. Dit is waarom hulp van een diëtist opgenomen is in de aanvullende zorgverzekering van vrijwel alle zorgverzekeringen.

Echter is er een verschil tussen voedingsadvies en dieetadvies. Wat dit verschil precies is en hoe je hulp van een diëtist vergoed kunt krijgen lees je hieronder!

Voedingsadvies versus dieetadvies

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom je hulp nodig kunt hebben van een professional. Zo kun je bijvoorbeeld de behoefte hebben om je voedingspatroon dratisch te veranderen om 10-20 kilo af te vallen. Een diëtist kan je hierbij helpen. Zo werkt Food Enough bijvoorbeeld met de Prodimed methode om hulp te kunnen bieden bij dit soort problemen.

Andere redenen voor het inschakelen van een diëtist zijn bijvoorbeeld zwangerschap, levensovertuigingen, leeftijd en sport. Bij deze oorzaken noemt de zorgverzekeraar het advies voedingsadvies. Voedingsadvies kan alleen vergoed worden vanuit een aanvullende zorgverzekering.

Vergoedingen onder de loep

Dieetadvies daarentegen wordt wél vergoed vanuit het basispakket. Dit advies wordt slechts vanwege medische redenen gegeven, wanneer het eetpatroon aangepast móet worden. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor dieetadvies is een verwijzing van de huisarts of een andere medische specialist nodig. Deze vergoeding neem je vervolgens mee naar de diëtist. Op zijn buurt zal de diëtist contact opnemen met jouw zorgverzekeraar om ervoor te zorgen dat alles klopt.

Vaak wordt tot drie uur dieetadvies vergoed. Als je naar een diëtist gaat die een contract heeft met jouw zorgverzekeraar krijg je 100% van de kosten vergoed. Heeft jouw diëtist geen contract dan betaal je meestal maar 25% tot 50% van de kosten zelf.

Meer informatie over de huidige tarieven voor aanvullende zorgverzekeringen kun je hier vinden.

Starten met een gezonder leven

Wil je wijzigingen maken in jouw eetpatroon? Gezonder door het leven gaan? Neem dan vrijblijvend contact op met Food Enough om gezonder te gaan leven!

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Geboorte datum

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht