• Slider Image

5 STAPPEN

Your way to a healthy and balanced lifestyle…

In 5 stappen zorg jij er voor dat je stralend door het leven gaat!

Verbinding
Als je lekker in je vel zit ben je ook eerder in staat om gezonde en verantwoorde keuzes te maken. Verbinding met je mind, body en soul is de sleutel tot een evenwichtig patroon. De O’s in het logo van Food Enough verwijzen hier naar. Het geeft aan hoe belangrijk het is dat je geniet van wat je doet en wie je bent. Het doel is eigenlijk om er voor te zorgen dat je probeert je er bewust van te worden wat je graag wilt veranderen en welke voordelen het gewenste gedrag voor jou oplevert. Met de volgende 5 stappen zullen we de komende periode aan de slag gaan. Stap 6 maakt deel uit van de onderhoudsfase.

Stap 1:
Bewustwording
Je bent je bewust dat je graag je eet- en leefpatroon wilt veranderen. De eerste stap is gezet. Welkom bij Diëtistenpraktijk Food Enough. Om je beter te leren kennen plannen we een eerste afspraak in! Klik hier voor een intakegesprek.

Stap 2:
Doelstellingen in kaart brengen
Breng je doelstellingen in kaart. Wat wil je veranderen en waarom? Welke voordelen levert het gewenste gedrag voor jou op? Wil je dit alleen doen of misschien samen met een vriend of vriendin? Past dit in jouw werk- en thuissituatie. Bedenk niet alleen wat je graag zou willen veranderen maar ook hoe je dit wilt aanpakken.

Stap 3:
Ga gericht aan de slag met het voedingsplan
Maak en ontvang jouw persoonlijke voedingsplan. Ga hier de komende periode mee aan de slag. De diëtist is jouw coach en begeleider tijdens het behandeltraject. Daag jezelf uit, maar zorg er voor dat het realistisch is en blijft. Gun jezelf de tijd en wees je er van bewust dat ups en downs onderdeel uitmaken van het dagelijkse leven en bij het proces horen. Bedenk dus ook goed hoe je met (eventuele) tegenslagen om zou gaan.

Stap 4:
Blijf volhouden en geniet van de resultaten
Work hard, eat healthy, enjoy life. Geniet onderweg van het proces en de resultaten. Beloon jezelf af en toe met een goed boek of een mooie wandeling buiten.

Stap 5:
You are a winner! Gefeliciteerd!
Het gewenste gedrag is nu onderdeel geworden van jouw leefstijl. Niets of niemand kan je meer in de weg staan. Je weet hoe je met lastige situaties om moet gaan en beseft dat ups en downs bij het leven horen. Je bent in staat om de gezonde en bewuste keuzes te maken. Daarnaast kan je op zijn tijd best genieten van een lekkernij.
Je zit lekker in je vel, je bent vorlijk, je bent JEZELF!

Stap 6:
Onderhoud
Je hebt laten zien dat je een winnaar bent. Is dit ook nog zo nu je 3-4 maanden verder bent? Blijf het proces continu evalueren en bijhouden. Twijfel je?
Het is geen enkel probleem om na die 4 maanden nog eens langs te gaan bij de diëtist. Sterker nog: het is een zeer bewuste keuze en het laat zien dat jij je verantwoordelijk voelt voor je eigen gezondheid.